torsdag den 25. november 2010

Universal Studios

Universal Studios er en fantastisk oplevelse. Kuliser, action, forestillinger - i flere betydninger - 3D, 4D, oplevelsestur inde i Simpsons verden, Blues Brothers, special effekts, King Kong der træder hen over rundvisningsbussen, trænede dyr, fart, fald, bulder og brag, røg og damp, eksplosioner og fyrværkeri - og masser af vand. Man bliver våd hele tiden, Lisa i Simpsons der nyser, dinosaur mundvand, regn, stormflod, Dødens gab og ikke mindst Waterworld - plus 25 meter lodret vandfald i Jurassic Park. Otto er overrasket over, at han overlevede dagen, og Anton frydede sig!

Billederne taler for sig selv:











Kære Birgitte m.fl. - hvilken tv-serie: 

????












Og goodbye Amerika!


Næste blog bliver fra Tahiti!

onsdag den 24. november 2010

Mere Highway 1

Fra Santa Barbara er vi taget til Santa Monica, og her bliver vi, til vi flyver til Tahiti på lørdag. Alle disse "santa" byer minder om hinanden med træmoler med restauranter på - forskellen har været, at de er blevet større, har større strande og har mere "stjernedrys". Santa Monica har yderlig et tivoli på molen, der indgår  i mange film. I dag har vi været i Hollywood, Beverly Hills samt .........


Santa Babara

....stranden, nu med nye RayBan

Pelikan

Rok (eller hvordan det nu staves)

Molen...... 


..og solnedgang

På vej: 


Santa Monica

.....med tivoli 


..... og hvilken film er dette fra?

....gættede i filmen på denne i San Francisco?


Mere strand: 


Og så kom vi til: 

Oskar uddeling





Et lille udpluk af 2400 stjerner: 





Og vi fandt: 
Vi fandt ikke stedet hvor "hun" blev smidt ud af bilen, eller hvilket hus Jack Nicholson bor i, men vi fandt udsigten over LA: 



I morgen tager vi til Universal Studio!

lørdag den 20. november 2010

Highway 1

Turen fra San Francisco til Los Angeles er på 800 km. når man kører ad Highway 1 - vejen er smal mange steder og der er masser af hårnålesving - det er til gengæld også en af verdens smukkeste bilture. Vi overnattede to dage i Santa Cruz, en dag i Solvang - der er mere dansk end Danmark - og er nu kommet til Santa Barbara. Filmen "Sideways" er optaget i området ved Solvang - så der er også masser af Pinot Noir der.

På vej .....

Her af resterne af en 25 m. lang gravid blåhval - den overlevede ikke kollisionen med et skib, og var skyllet på land.


Og kære Rikke - se hvad vi fandt ved et tilfælde, nord for Santa Cruz: 


....Bonny var der ikke, men her er hvad Otto smagte på!

Santa Cruz.

byen set fra en lang asfalteret træmole ....

... hvorunder søløverne hyggede sig.


Vi fik seafood - igenigen: 

.... 70 kr. for en hel hummer - hver onsdag!


Og så på vej igen: 
.... på trods af grå- og regnvejr var det en smuk tur, skønheden gengives dog ikke så godt på billeder, så her er et uskarpt billede af nogle delfiner: 

... og her er en masse søelefanter: 



inkl. et par ung-hanner der øver sig i kampen om hunnerne - snablen er først helt udviklet når de er kønsmodne i 6-8 års alderen.

Solvang.
Vi måtte bare have en overnatning her: 
 

Vi fik grøn ærtesuppe (smagte som gule ærter) med rugbrød, medister (lige så god som den fra Røde Kro), frikadeller og hakkebøf med bløde løg, brun sovs og kartofler - dertil var der rødkål, rødbeder og agurkesalat.. Og det var bare i orden - Mor-Karen kunne ikke have gjort det bedre! 

... det var på "The Little Mermaid" med amagerhylde!


Det er jul hele året... 
...ihverfald i denne butik!


Der var også dansk vejr: 
....... det p...... ned!


Så nu er vi taget til Santa Babara - kan i sove godt hjemme i det rigtige Danmark - vi vil gå ned af palme-stranden og spise noget seafood!