fredag den 28. januar 2011

Tak for nu - maaske kommer vi igen!

Otto tabte idag d.28.1. computeren paa gulvet, og skaermen gik i stykker. Vi vil forsoege at faa den repareret. Ellers ses vi i marts. Tak fordi I har fulgt vores faerd imdtil nu!
Kaerlig hilsen
Anton og Otto

tirsdag den 25. januar 2011

Mui Ne - Phan Theit og liggende Budda

Mui Ne er ud over produktion af Fiskesauce, også et strandområde for surfere og vandsport. Stedet hvor vi bor  ligger lidt i læ, så bølgerne er mindre, og vi kan ikke lugte sauce-produktionen! Her er bare godt - tropisk paradis - selv om det er vinter, og at der kommer nogle byger, og at det blæser lidt kraftigt nogen gange - er der dømt afslapning og lektielæsning! Vi er gået igang med tysk - tyskere er der nogle stykker af her, så vi får lidt hjælp. Så regner vi med, at Grete hjælper med grammatikken. Vi nøjes med at få gang i samtalen! Indtil videre har vi kun været på en enkelt tur, med chauffør i Jeep, til byen Phan Theit og til et tempel i bjergene.


Der laves skolearbejde - hvilket er hyggeligere når vi har havet bagved os og poolen foran os!


Der er også andre der benytter stranden: 

De lokales fiskebåde: 

Og en gekko: 


Så er vi på tur. Da vi kom til bjerget med den liggende Buddha, var der sørget for transport til os: 


Det viste sig, at vi kom til en byggeplads: 

...af et nyt tempel.

Med tilhørende Buddhaer: 
Vi går ud fra et tegnet er et soltegn! 
..... og Otto fandt igen sin Buddha!

Ned igen...
.... under socialistisk beskyttelse.

Dragefrugt: 


Phan Thiet: 

Tid til frokost: 

Fiskerne er også national-stolte: 

En begravelsesplads: 

Og godnat til denne dag: 


Næste blog bliver noget med noget ørken!


søndag den 23. januar 2011

Ho Chi Minh City (HCMC) og Mekong Delta

Efter 13 timer i bus ankom vi til Hcmc. Efter at have brugt 90 kr. i stedet for 20 kr. på taxa - det er ikke pengene, men princippet - kom vi til Madame Cuc, som Sissel og Søren havde anbefalet. Fint sted, midt i "backpacker" kvarteret, tæt på det gamle centrum. Vi har ladet os fortælle, at når man stadig bruger navnet Saigon, gælder det midtbyen - Hcmc er med alle forstæderne, 8 mil. mennesker bor der. Vi travede lidt rundt i byen, Anton fik ajourført logbog, vi fik startet på der Vietnamesiske køkken og var på en dagtur ned af Saigonfloden og rundt i Mekong Deltaet. Hcmc er kaotisk, trafikken er vanvittig og det kræver et vis mod at krydse en gade. Vi læste et sted, at i nogle lande kører man i højre side, i andre i venstre - i Vietnam kører man i begge sider, og det ser ud som om, at de har glemt, at de ikke længere er hjemme i landsbyen! Alle bevæger sig rundt efter eget mål, dytter og kører uden om - på en eller anden måde fungere det! Vi har ikke set de store uheld - kun en hest (foran en vogn) der var kørt ned og en del væltede knallerter/motocykler!Der ud over oplever vi Vietnameserne for størsteparten venlige og søde. Som Mii (bartender hvor vi bor nu og vietnameser) sagde: "Cambodier er alle venlige og smilende - med Vietnamesere er det half-half"

Først skal vi have nogle detaljer på plads:
Politikken.


Forbilledet.



Idealerne.


Folket.


....og selvfølgelig maden.

Fransk kolonitid har også sat sine spor: 
Posthuset i Saigon.

Rådhuset.

Og så er vi i backpacker-kvarteret: 
....Sissel og Søren kig godt efter!

Tid til bådtur: 

Sådan er der mange der bor: 


....men der også nogle der bor sådan: 

"There comes a boat....": 

..... der er travl trafik på alle floderne.

Her er en der har mere ro i noget tilstødende: 

Vi så forskellege produktionssteder på de mange øer i Deltaet. Her produceres der kokos-slik: 

Der var også tid til noget lokal sang-optræden: 

Nogle lever også af, at ro turister rundt i de små kanaler: 

.....og så fik Anton nok af at blive fotograferet - og vi tog hjem!


Næste blog bliver Mui Ne - hvor vi lever strandliv!



tirsdag den 18. januar 2011

Cambodia - Templerne

Angkor Wat som er verdens største hindu-tempel, er bare en lille del af mange templer spredt over et kæmpe område. Templerne er fra starten af det andet årtusinde, og har været status symboler for de enkelte konger - jo flottere, flere, færdigere templer, jo større respekt! De fleste er bygget til ære for Budda, men forskellige tiders indflydelse gør, at der er sket en sammenblanding af buddhisme og hinduisme. F.eks. havde Ankor Wat oprindeligt et bibliotek for begge religioner. Desværre er biblioteker, kostbar udsmykning og Buddha afbildninger, henholdsvis blevet stjålet og fjernet og destrueret igennem tiden af forskellige religiøse og politiske retninger. Under Vietnam krigen nåede amerikanerne også at bombe et af templerne - det har de dog forsøgt at råde bod for efterfølgende! Der har været mange velmenene restureringsforsøg fra mange nationer gennem de sidste hundrede år - nogle med større succes end andre. Men under alle omstændigheder har det været en fantastisk oplevelse, at se, bare de fem templer vi så - Otto syntes, at det var det mest fantastiske, han nogen sinde har set, Anton syntes, at han har set for meget af den slags :-)

Det første tempel vi så var Ta Prom - kendt fra Tombraider:







Angkor Wat: 

 

Også her betyder havskildpadden noget - i skabelseshistorien som bærende på jorden, for at den ikke skal synke i havet. I øvrigt er jorden holdt på plads af en slange med syv hoverder i hver ende - fra hver side trækker henholdsvis det gode og det onde i slangen!

I alle templerne er relieffer af de bare-brystede piger godt bevarede: 
...også selv om at de rækker tunge!


Bantay Srei - det lyserøde tempel: 


Shivas brudefærd: 
...nogen har bare stjålet brudens hoved!


Pre Rup: 


Bayon: 

....hej far!




Otto endnu engang forenet med Budda!



Næste blog bliver fra Vietnanm!